sobota 8. března 2014

Jarní Krčský les


Dnešního krásného počasí jsme využili k návštěvě Krčského lesa.Vždy sem chodíme s dětmi v létě. Tentokrát jsme si vyrazili celá rodina. Protože jsem jeli autem, vzali jsme dostatek jablek, abychom mohli nakrmit hladové daňky. V létě nám naše zásoby nestačili. Byli jsem však zklamaní. Daňci nebyli. Místo nich v ohradě byli ... nevím, co. Zvířátka sice s parožím ve tvaru lopatek jako daňci, ale podstatně menší. Takové daňčí miniaturky.Cedulka nikde žádná, aby si člověk přečetl a něco se dozvěděl. Musím trochu pohledat.   Krmit moc nechtěli. Sice se přišli podívat, jablko si vzali, ale takovým způsobem, aby neurazili. Asi byli překrmení.

Zašli jsme také zkontrolovat, jak pokračuje rekonstrukce Nového hradu. Vše je ohrazeno, přibyly informační tabule, i přístup je vylepšen.


Tak ještě chvíli procházení po lese. To nám však moc radosti nepřineslo. Stejný nápad jako my měla asi polovina pražanů, takže zde bylo více lidí než na Václavském náměstí. A neustále uskakování před cyklisty, kteří se řítí přeplněnými cestami bezohlednou rychlostí nás také příliš nebavilo. Ale počasí bylo opravdu jarní, ptáčci zpívali jako o život... bylo to fajn!

4 komentáře:

  1. On se Hrádek rekonstruuje? No vidíš, jak už tam roky nebydlíme, tak nic nevím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, o prázdninách zde probíhaly nějaké zajišťovací práce.

      Vymazat
  2. Taky nemám ráda davy .... ale pěkný den jste měli:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měli, Ajko. Ale ty davy mě opravdu překvapily. Vždy tam s dětmi chodím ve všední den dopoledne, takže jsem netušila, jak to tam vypadá o víkendu.

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!