sobota 7. února 2015

Další kostlivečci



Tahám své rozešité kostlivce ze skříně a dokončuji. Tentokrát obšitý skleněný knoflík a obšitý fimošon. Mám radost, že trošku resty mizí.
Tento týden mi utekl obzvláště rychle. Klára byla doma. Její třída jela na školu v přírodě, kam ona už tradičně nejezdí, kvůli hygienickým podmínkám, které na chatě panují. V Praze už zůstává čím dál víc dětí, tentokrát jich z Klářiny třídy nejelo 6, z 5.A dokonce 8. Ve škole se už říká, že se tato akce jmenuje ozdravný pobyt, protože po návratu si musíte doma děti ozdravit. Ale bude se tam jezdit stále. ... Příjemné volno Klára využila k přípravě na přijímací zkoušky, procházely jsme spolu nějaké testy. Nevím, nevím, dobrý pocit z toho nemám. Je velká zmatkářka a jakmile nějaký úkol z testu nevím, rozhodí jí to natolik, že už není schopná dokončit nic. Dost pochybuju, že se na zkoušky zklidní. David byl smutný, že musí do školy sám. Zkoušel to, jestli bych ho nenechala doma. Měl smůlu. Své volno si angínou už vybral. Alespoň na obědy nechodil, když už jsem stejně musela vařit. Takže mně odpadla volná dopoledne a všechna práce zbyla na noc. Už se začínám těšit na klid příštího týdne.

2 komentáře:

  1. Ali, neboj, při zkouškách budou zmatkovat všichni, dokonce i ti, kteří na to teď nevypadají... A ta tvrdošíjnost školy je tedy "dobrá"! Je fakt, že děti, které jsou zvyklé na čisté prostředí doma a kvalitní jídlo na většině takových pobytů v poslední době trpí...
    Bižu jako vždy nádherná!
    Hezkou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, děkuju za pochvalu. Ona to není ani tak trvdošíjnost školy jako radnice. Objekt je majetkem městské části, takže všechny školy Prahy 10 nejezdí na ŠvP a lyžáky jinam. Úřad tyto akce štědře dotuje. Dokud bude na radnici pan Richter, asi se nic nezmění.
      Hezký vstup do nového týdne!

      Vymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!