středa 4. března 2015

Prázdniny




Tento týden máme jarní prázdniny. Bohužel díky situaci doma jsme museli zrušit hory. Nemusím asi zdůrazňovat, že děti byly hodně smutné. Snažím se jim tedy vymyslet program, který by je bavil i v Praze.  V pondělí jsme museli do obchodů. Bylo třeba udělat zásoby, obě děti obout a vybrat i něco hezkého narozeninového pro Kláru. Je to holka skromná, vybrala si jen jeden svetřík.
V úterý jsme velkou část dne strávili v knihovně. Vyrazili jsme do Domu čtení . Je docela blízko nás, ale dostupnost je docela hloupá, nejjednodušší je to pěšky. Knihovna je nová, vcelku hezky uspořádaná, je i hodně zásobená. Určitě je zde větší výběr než v naší menší knihovně, kam běžně chodíme. Jen tedy paní knihovnice jsou mnohem ochotnější a milejší u nás. Hlavně díky nim se Dům čtení "naší knihovnou" nestane.
Na dnešek jsme si naplánovali bruslení. Rozhodli jsme se vyzkoušet ledovou plochu na Pankráci. Za mne veliká spokojenost. Vzhledem k tomu, že jsme jeli hned dopoledne, měli jsme většinou led sami pro sebe. Občas se k nám na chvilku připojily 1 - 2 maminky s malými dětmi, ale i tak to byla nádhera. Takhle velký prostor na bruslení jsme měla naposled snad jako malá holka na rybníku u babičky. A asi ani to ne, protože takhle velkou plochu jsme si nikdy neodmetali.Zajímalo by mě, jak vypadá obsazenost o víkendech, ale tohle byla opravdu pohádka. Jediný zádrhel by, že neměli hrazdičky pro Davida. Ale zvládal to výborně i bez ní. Sice padal, ale hned s úsměvem vstával a srdnatě to zkoušel znova.
Na čtvrtek jsme slíbila dětem aquapark. Pojedeme na Šutku, raději zase dopoledne, tak bych i tuto akci mohla přežít v duševním zdraví.

1 komentář:

  1. Alice,
    i když jste na hory nejeli, jarní prázdniny si děti i tak určitě užili !
    Krásné i všední dny a moc a moc děkuji za tvé komentáře :-)

    OdpovědětVymazat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!