úterý 3. dubna 2018

Angela Marsonsová - Otevřený hrob



Anotace z DK:
Zavražděná žena s obličejem rozbitým k nepoznání, prázdný pohled směřující k nebi, z úst se jí sype hlína. A stovky much se slétají ke krvavé hostině.
Výzkumné zařízení ve Westerley studuje rozklad lidských těl, jejími rezidenty jsou ti, co i po smrti chtějí posloužit 
vědě. A právě tady nalezne Kim Stoneová se svým týmem mrtvolu – ale čerstvou, o níž místní badatelé nemají tušení, kde se tam vzala. Po objevení druhé dívky, ponechané napospas smrti, s ústy naplněnými hlínou, je jasné, že Kim a její tým mají co do činění se sériovým vrahem.Ale kolik těl ještě leží někde pohozeno? A kdo bude další?
Pak zmizí místní reportérka Tracy Frostová a věci naberou rychlý spád. Kim ale bude muset být rychlejší… než si vrahova pokroucená mysl vyžádá další život.


Další ze série detektivních příběhů. Že já se vždycky zamotám do nějaké série a pak mám pocit morální odpovědnosti v sérii pokračovat. I když tato série je vcelku čtivá. Napínavý děj, příběh hezky odsýpá. I když jsou hlušší místa, kde jsou některé nelegické prvky. Ale nic zásadního. Tento příběh mě zaujal zejména prostředím, ve kterém se odehrává. Naprosto rozumím, že studium rozkladu mrtvých těl je pro kriminalistiku velmi přínosné, nedovedu si však představit na takovém místě pracovat. A další věc, která mě velmi upoutala, bylo počasí. V Londýně všichni padaly vedrem a nebyli téměř schopní fungovat, protože se teploty šplhaly až k 24 st. C. Zpočátku jsem údaj o teplotě četla několikrát v domění, že špatně čtu nebo že jde o chybu tisku, ale opravdu šlo o příjemných 24 st. :-) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Moc děkuji za milá slova a těším se na další návštěvu!